VIDEO: PJ HARVEY – ALL AND EVERYONE

PJ Harvey är värd varenda liten hyllning vi kan åstadkomma och här fortsätter mina hyllningsinlägg till henne.

Fyller politik någon roll i popmusiken? Gör det egentligen någon skillnad i slutändan? Är det bara ett sätt för artister att rena sina samveten genom att sätta ett politiskt alibi på sin senaste låt, album, video eller performance? Jag tror att ett sådant alibi skulle skina igenom och genuiniteten skulle gå förlorad. Det blir märkbart framför allt när artister som PJ Harvey producerar ett verk ursprunget ur en ilska och förundran över vart ens hemland är på väg. Resultatet blir då också bländande vackert och angeläget. Hon har onekligen satt den politiska tonen i fokus och knivskarpt ifrågasatt Englands och FN:s roll i kriget i Afghanistan på årets magiska Let England Shake. Hon har även gjort research kring historiska krig, såsom slaget vid Gallipoli, som ägde rum 1915 under första världskriget. Här nedan kan ni lyssna och se på den vackra videon till All and everyone.
Sen är min tro att om du lyckas beröra och bredda perspektiven för en person, så har du lyckats förändra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: