VIDEO: PJ HARVEY – ENGLAND

Fortsätter med mina hyllningsinlägg till förmån av märkliga och mäktiga Polly Jean.

Pop och politik kan bli dödligt tråkigt. Eller så kan det bli dödligt vackert, såsom i händerna av PJ Harvey. När hon 2001 vann Mercury Prize första gången, kunde hon inte närvara på prismottagningen som hölls 11 september, eftersom hon satt fast i USA och, med hennes egna ord, “watching the Pentagon burning from my hotel window”. Efterskalven av 9/11 och Englands roll i kriget i Afghanistan influerade PJ i arbetet av Let England Shake och slutresultatet visade att hon fortfarande är en av de mest inspirerande och betydelsefulla artister du kan lyssna på. Här kan ni se och höra ytterligare en av de kortfilmer som Seamus Murphy har regisserat till albumets låtar, England.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: