FILMRECENSION: THE ADJUSTMENT BUREAU

Absolut inget revolutionerande, men helt okej underhållning för stunden.

THE ADJUSTMENT BUREAU
(2010, USA)
Regi och manus: George Nolfi, baserad på Adjustment Team av Philip K. Dick
I rollerna: Matt Damon, Emily Blunt, Anthony Mackie, John Slattery, Anthony Ruivivar, Terence Stamp m.fl.
@@@

Den stillsamma romantiska sci-fi-thrillern The Adjustment Bureau lämnar inget bestående intryck, men jag finner mig angenämt underhållen av den här filmen där ödet och våra enskilda val har den stora huvudrollen.
Matt Damon spelar politikern David Norris som mitt i valkampanjen till amerikanska senaten, träffar den vackra balettdansaren Elise (Blunt) och detta sätter igång en ovanlig kedja av händelser. Hela tiden övervakat av ett sällskap av herrar i hatt.
Och om du tycker att den sista meningen var lite töntig, så är det också så delar av filmen känns och det är där mina invändningar hamnar. För vissa lösningar och knorrar i storyn känns lite väl banala och fåniga, för att hålla hela vägen ut. Men det är den stillsamma tonen som filmen vinner på och gör att mixen av romantik, thriller och sci-fi fungerar.
Sen är Matt Damon alltid sevärd, medan Emily Blunt är en ny bekantskap för mig och en strålande sådan. Detta gjorde att jag skyndade mig för att se Young Victoria och ett inlägg om den filmen dyker upp inom kort.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: