SYTYCD – THIS WOMAN’S WORK

TV-sommaren är räddad! Det bästa programmet i genren talangtävling/dokusåpor är inne på sin åttonde säsong.

Ikväll kunde vi i kanal 5 se första avsnittet i åttonde säsongen av So you think you can dance och även om auditionavsnitten sällan är representativa för resten av säsongen, bådade det gott. Det här är programmet som sopar golvet med Idol, X-factor och alla andra liknande talangtävlingar. Inte enbart pga min uppenbara passion för dans, utan även för att vi slipper höra den ena själlösa och menlösa covern efter den andra, vecka efter vecka. Istället levereras det själfulla, underhållande och rätt ofta innovativa små dansstycken. 
Säsong fem är fortfarande den starkaste i dans- och koreografiväg, och från den säsongen har jag plockat fram ett oerhört känsligt stycke koreograferat av Tyce Diorio och den dansas av Melissa Sandvig och Ade Obayomi. Detta till musik av Maxwell och hans version av Kate Bushs låt This woman’s work.
I inget annat program, säger jag bara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: