ALBUMRECENSION: VERONICA MAGGIO – SATAN I GATAN

Det är texterna och hennes sång som drar det längsta strået på Maggios tredje album.

VERONICA MAGGIO Satan I Gatan
(Universal Music, 2011)
@@@

Veronica Maggio gör allt rätt på sitt tredje album. Musikaliskt lämnar hennes popsoul retrokänslan från Och Vinnaren Är… bakom sig och den har ersatts av en vibrerande och lätt elektronicainfluerad popsoulkostym. Ett sound vi kan tacka Christian Walz för. Sen är texterna grymt personliga och även om hon redan på förra albumet hittade en tydlig identitet och knorr på sitt författande, tar hon sig här förbi att enbart bara skrapa på ytan. Snacket om att hon lyckats förnya gamla slitna fraser och klichéer är helt sanningsenligt, för dom känns aldrig som klichéer eller urnötta fraser när dom lämnar hennes mun.
Sen är det hennes sång. Maggio har en ganska liten röst, men har en fantastisk diktion och en sval integritet i sin stämma, som håller mig nyfiken och på sträckbänken. Och framför allt, är hon totalt övertygande. Mest gillar jag när hon som i Inga kläder sjunger med en sensuell släpighet, som tvärt vänder till nonchalans och sen plötsligt när hon med en mäktig skärpa ställer sitt ex mot väggen med de hemligheter hon känner till om honom. När sången mynnar ut med den upprepande raden /Jag vet allt om dig/ är jag övertygad om det och skäms samtidigt å hennes ex vägnar.
Men då kommer vi till min stora invändning. För trots suveräna texter och exceptionell sång, håller tyvärr inte låtarna hela vägen. Öppningen är väldigt stark tack vare Satan i gatan, Välkommen in och Jag kommer, men ungefär hälften av albumets låtar peaker vid knappt godkänt. Melodierna är helt enkelt för ointressanta, vilket blir en olycklig kombination med de lyckade texterna. Jag som hade så höga förväntningar, eller det kanske var just det?
Men jag är likväl glad att Veronica Maggio äntligen får det där stora genombrottet som hon förtjänar och det är trots allt är helt okej platta.
(Bästa spår: Inga kläder)

Lyssna:

Veronica Maggio – Satan i gatan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: