MELODIFESTIVALEN 2011 – SAMMANFATTNINGSVIS

“Okej då” är den korta versionen av sammanfattningen, när Eric Saade gick och vann Melodifestivalen 2011.

Det infann sig en mättnadskänsla i förra veckan, när flera av de starkaste låtarna inte kvalificerade sig till finalen i Globen från andra chansen, men med sedvanlig optimism och hopp om människan satte jag mig för att titta på finalen. Min största förhoppning låg på att vi skulle få skicka Danny och In the club, som utan konkurrens var den starkaste låten och bästa framförandet i går. Tröstpris i det svaga startfältet hade varit Eric Saade eller Sanna Nielsen.
Den sen tidigt tippade vinnarlåten Popular höjer sig inte nämnvärt över godkänt och vi kan tacka shownumret för att den håller en viss underhållningsnivå. Men frågan är, borde vi verkligen skicka Kempe-disco igen? Ja, tydligen, tyckte Sverige.
För övrigt, var Sanna Nielsen mindre tant, mer konståkerska igår, men samtidigt vassare än i kvalet och överskuggades endast av Danny. Och i slutändan handlade det om Danny, Eric eller Sanna för mig. Inga av de andra hade något med topplaceringarna att göra. Mitt i min optimism tvekade jag en aning och fasade att svenska folket skulle gå och förstöra hela skiten, men dom höll sig ändå inom ramarna.
Marie Serneholt och Richard Olsson har kämpat på med ett svagt manus (kom tillbaka Edward af Sillén!), där framför allt Serneholt har överraskat mig. Men mest minnesvärda har ändå Katrin Sundberg och Per Andersson som förhörsledarna varit och det har ibland känts som om låtarna varit en transportsträcka till deras förhör. För att inte tala om Lena Philipsson, som med sina inhopp i programmet visat hur en scen ska tas i besittning och det senast igår, där t.o.m. Ola Salo hamnade lite i skuggan av La Philipsson. Som någon kommenterade på Facebook; “Vi borde skicka Lena varje år!”
Så nu blickar vi mot Düsseldorf och ESC, där Sverige i år då ska representeras av en karismatisk ung man med en tjatig låt, men när vi istället borde ha skickat det bästa Melodifestivalen har haft att erbjuda på år och dar, nämligen detta:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: