KOMMENTAR KRING ANDRA CHANSEN – TRAGIK I KUBIK

Grattis Sverige! Ni har nu röstat fram det sämsta finalstartfältet till Globen sedan hedenhös.

Tragik i kubik. För det första var flera av låtarna i gårdagens startfält värda en finalplats utan att passera Andra chansen, men istället har svenska folket varit ett under av konsekvens i dålig smak. Gårdagens resultat var inget undantag. Finalplatserna borde ha varit vikta för magnifika Loreen och superproffsen i Shirley’s Angels, men sorgligt nog försvann deras chanser redan efter första röstningsomgången.
Okej, trots det tunga nederlaget, dags för nya tag. Nu borde då istället Love Generation och Pernilla Andersson ha skickats till Globen, men icke. Istället väljer svenska folket att skicka en artist med en sådan menlös låt och utstrålning i sin Lisa Ekdahl-ripoff, att jag som inte är det minsta våldsbenägen, blir det. Det tillsammans med en irriterande och tröttsam Beatles-pastisch som borde ha försvunnit innan den ens presenterades i en delfinal. Men svenska folket har sagt sitt (eller om det var röstningskaoset som avgjorde) och därmed levereras i nästa vecka det svagaste finalstartfältet sedan mannaminne, där på sin höjd två eller tre låtar passerar godkänt. För att komma över traumat från igår, får ni här den bästa låten i årets Melodifestival, som det såg ut och lät igår kväll. Nedan får ni den i en akustisk version, tillsammans med en ny låt, Sober. Sammanfattningsvis kan jag väl lugnt säga att en stjärna är född.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: