TVÅ LÅTAR MED JOHN GRANT

I sköljvågorna av Scissor Sisters och Rufus Wainright 70-talsinfluerade popmusik, kan vi nu även bli omhuldade av suveräna amerikanen John Grant.

Även solen har sina fläckar. Vad som gjorde att jag missade John Grant när han släppte sitt soloalbum i våras är en gåta och framför allt finns inga ursäkter. För så här majestätisk popmusik får inte missas, även om det var precis det undertecknad gjorde.
Efter tre plattor med The Czars, lyckades folkrockgruppen Midlake få Johns begåvning och självförtroende på rätt köl och ur det samarbetet föddes albumet Queen Of Denmark som är fylld av pianodriven poprock med generösa och varma 70-talsinfluenser och kom ut i april ifjol.
Här nedan två finfina exempel. Först videon till I wanna go to Marz, som mest liknar en överproducerad kvarleva av en knarkfest från ett hippiekollektiv från Woodstock-åren. Bisarrt, men skandalöst vacker låt. Och sen en liveupptagning av mäktiga Sigourney Weaver, med som titeln antyder sköna filmreferenser.
Inom kort får ni dessutom en kraftigt försenad recension av albumet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: