ALBUM: DANIEL ADAMS-RAY – SVART, VITT OCH ALLT DÄREMELLAN

Pojkarna i Snook har växt upp till unga män under 2010 och nu kommer Daniel Adams-Rays bevis på detta.

DANIEL ADAMS-RAY Svart, vitt och allt däremellan
(Sweden Music/Lagom Records/Universal)
@@@@

Det har skrivits en del om, varför Snook ens splittrade, när killarna nu på solokvist släppt två, i stil, så snarlika album. Jag tror snarare att dom tillsammans aldrig kunde ha skapat dessa album. För där Snook alltid, trots deras uppenbara begåvningar, hamnade i någon slags pubertetsbubbla och aldrig riktigt lyckades bryta sig ut ur den. På solokvist har dom båda istället växt upp och levererat inspirerande popmusik.
Efter mina första lyssningar av Svart, vitt… blev jag inte direkt imponerad. Det kändes alldeles för slamrigt och stökigt, för att kunna urskilja låtarna, och framför allt tyckte jag mig höra det pubertala som jag hade så svårt med, med Snook. Jag var också redo att hylla Linnros i takt med sågningen av Adams-Ray, men sen började pärlorna urskilja sig sakta men säkert.
Det började med Voyeuren, en läskigt trånande ballad, där Adams-Ray visar prov på en ovanlig tyngd. Sen är det Himlen luktar plast, med ett smittande sväng som jag inte kan sitta still till och det är enligt mig, det bästa av betygen. Den flyter in i Gryningspyromanen, vacker och pulserande. Plattans stora stund.
Det visar sig också att det jag hade svårt för i början, det slamriga och stökiga, i slutändan blir plattans styrka. Rastlöst och förtrollande!
Adams-Ray har, likt Linnros, tagit med sin kvickhet och lekfullhet från raptexterna över till popmusik och det skapar en skön vitalitet, som i suveräna Gubben i lådan. Men också, likt Linnros, känns några av låtarna på Adams-Ray album, som utfyllnad. Inte direkt dåligt, men ej heller något värt att jubla över.
Men en sak är säker, det här kan leda till något stort.
(Bästa spår: Gryningspyromanen, Voyeuren)

Lyssna:

Daniel Adams-Ray – Svart, vitt och allt däremellan

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: