TV: SPOOKS – SÄSONG 7

Ikväll kl. 21.30 börjar favoritkanalen BBC Entertainment sända sjunde säsongen av favoritagentserien Spooks och jag kan knappt bärga mig…

Hermione Norris, Rupert Penry Jones, Peter Firth, Richard Armitage

Serien som producerats av Kudos för BBC One, har hållit en förvånansvärt hög nivå i de sex säsonger jag har sett (och har i DVD-hyllan) och till min stora förtjusning finns det även en säsong åtta och en precis påbörjad nionde säsong, som hade premiär 20 september i England.
Serien började sändas 2002 med finfina skådespelare såsom Matthew Macfadyen (Stolthet och fördom), Keeley Hawes (Ashes to ashes) och David Oyelowo (Last King of Scotland) i huvudrollerna. Seriens skapare har lyckats hålla sina tittare engagerade och på sträckbänken, genom att det visat sig att ingen av seriens karaktärer går säkra och kan försvinna när som helst. Längs seriens hittills åtta säsonger har flertalet fina skådisar gästspelat i mer eller mindre viktiga roller, däribland Hugh Laurie, Andy Serkis och Tim McInnerny.
Genom alla säsonger har en karaktär dock varit med hela vägen och det är chefen för MI5, Sir Harry Pearce, spelad av suveräne Peter Firth.
Jag skulle kunna fortsätta skriva milslånga hyllningar till serien, men väljer att avsluta inlägget med att hylla Hermione Norris (Kalla fötter, Wire in the blood), som spelar agenten Ros Myers. Hon är smått sensationell i en ganska kall och osympatisk roll, men som hon genom små, subtila medel gör väldigt mänsklig, bakom det hårda skalet. En fantastisk skådespelerska som förtjänar en storpublik.
Som sagt kan knappt bärga mig… känns lite som om det vore julafton för undertecknad…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: