ÄR LIKA GAMMAL NU SOM MIN FAR VAR DÅ

Okej, det här inlägget blir personligare än något av dom tidigare, men det kan ni gott tåla.

I september i år blir det 29 år sedan min far gick bort och i år är jag lika gammal som min far var då. Det är något som onekligen sätter saker och ting i perspektiv. Mina minnen av min far är alldeles för få och fragmentariska, men de jag har är väldigt starka och har etsat sig fast, förmodligen för all framtid.
Ett av dom första och tydligaste minnen jag har är att han tar med mig till en skivaffär för att köpa den senaste LP:n med ABBA. Kan det ha varit Voulez Vous eller var det kanske Super Trouper, som jag trodde i ett tidigare inlägg? Ibland har jag frågat mig om mitt brinnande/nördiga musikintresse grundar sig i ett minne som etsat sig fast, som en livboj. För något minne måste jag väl ändå ha. Andas jag min far och hans minne genom musiken, eftersom musiken i så många år var min tillflyktsort? Så klart att det inte är så banalt, men visst kan jag finna tanken lite lockande.
Han var med andra ord väldigt uppmuntrande när det gäller min musiksmak och jag är övertygad om att den egenskapen hos min far, hade varit framträdande idag oavsett om det gäller musiksmak, karriärval, livsstil eller ja… oavsett vad det hade handlat om.
Jag undrar vad pappa hade tyckt om mina finska favoriter, Antti Tuisku och Fintelligens, och om han skulle ha tyckt att Björk är det musikaliska geni som jag tycker hon är, eller att disco är en underskattad genre.
Han hade nog gett mig ett uppmuntrande leende och sedan övergått till att lyssna på sina finska dansbandsskivor fyllda med humppa, valssi och finsk tango.
Hur det än hade blivit, så är jag övertygad om att han läser min blogg, var han än må vara idag.

Den här är till dig, pappa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: