MUSIK: ROISIN MURPHY – MOMMA’S PLACE

Irländska Róisin Murphy har fascinerat mig ända sedan Moloko-dagar, men alla bitar föll på plats när hon tog sig ut på solokvist.

Efter mästerverket Overpowered (2007) går jag hungrigt och väntar på en uppföljare, men det lär tyvärr dröja ett tag till. Dels för att hon i december födde sitt första barn, men framför allt för att hon inte har planerat ett regelrätt albumutsläpp, utan snarare spelar in material och låter låtarna ha ett eget liv, utan promotion eller videos.
Både på gott och ont, skulle jag vilja påstå.
Hennes musik är så pass bra att det kan leva utan det sedvanliga jippot kring ett albumutsläpp, men samtidigt, som den visuella artist Murphy är, saknar jag hennes snygga videos och utflippade kostymer.
I januari släppte hon en ny låt, Momma’s Place, som är ett steg närmare 90-tal och clubscenen än föregångaren Overpowered, som kan liknas vid en modern pop/discoplatta. Det är fullkomligt ljuvlig liten clubpralin, där hon sjunger till sin nyfödda dotter och det är inte den sedvanliga kärleksförklaringen till ett barn.
You think you know it all
But that’s the arrogance of youth
I’ve been there and I’ve done it, baby
Don’t you go pull a fast one
I used to be an awful rascal
Do you think you invented being bad?
 
 
Vad finns där att inte älska? Så nu rekommenderar jag dig, kära Róisin, att samla ihop dina nya mästerverk till ett helgjutet album, så vi kan fortsätta klubba till din underbara stämma…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: