KÄRLEKSSÅNGER: LISA NILSSON – SÄG DET IGEN

Tre ord. Livsfarliga, underbara, skrämmande, ljuvliga. De tre ord vi allra minst vågar säga, men allra mest vill höra, och den där känslan av motstridighet är svår att beskriva.

Att det skulle bli Lisa Nilsson som lyckades plita ner den känslan i text och musik tillsammans med Henrik Janson, hade nog inte många gissat, inklusive undertecknad. I första versens insikt att någon yttrat dom tre orden, riktat till en själv och hur mycket du än försöker värja dig, så finns de orden där nu, i luften mellan er. Och som du längtat, och som du fasat. Och nu vill du inte höra något annat, någonsin. Minns första gången jag fick höra dom orden, hur jag efteråt svävade av lycka och samtidigt undrade var tar jag vägen härifrån, nu var jag ju fast. Ofri. Beroende av tre små ord. Det är exakt den känslan Lisa Nilsson har fångat, återskapat och sjungit in. Sen det där värdiga, vädjandet i refrängen är något vi önskar att vi hade, när vi blir så där klängigt jobbiga och kärlekskranka. För mig är det här den ultimata kärlekssången. Totalt befriad från pretentioner och floskler, bara en ren och skär magkänsla och intuition. Text, musik och fantastisk sång som går rakt in i själ och märg. Och som på beställning gråter jag varje gång. Så Säg det igen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: