KÄRLEKSSÅNGER: PET SHOP BOYS – KING OF ROME

Duon som sedan mitten av 80-talet spottat ur sig en hitparad endast värdig popkungligheter, är kanske inte mest känd för sina ballader. Men dom är inte för den skull på något sätt sämre, snarare tvärtom.

Tennants och Lowes bästa album hittills, Behaviour (1990), innehöll ett par suveräna ballader, med To face the truth som utropstecknet och på näst bästa albumet Very (1993), huserade fantastiska To speak is a sin. På denna sida 00-talet har duons magi avtagit lite genom trötta, oinspirerande album. På fjolårets Yes, fanns dock ett spår som bevisade att herrarna fortfarande kan skriva ljuvliga låtar, King of Rome. Ett litet mästerverk på fem och halv minut. Popmagi. Honung för själen. Den perfekta sången för ett längtande, kärlekstörstande pophjärta. Videon är visserligen inte en officiell video, men innehåller väldigt vackra bilder.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: