LIVE: CHARLES AZNAVOUR – WHAT MAKES A MAN

Förutom att vara ett fullkomligt hjärtskärande och vackert porträtt av en dragshowartist, så var också Charles Aznavours What makes a man (i original Comme ils disent), före sin tid när den släpptes 1972.

Det mäktiga ligger i Aznavours värdiga och respektfulla porträtt, där texten likt i gedigen chanson-tradition, ligger i fokus och lyckas skapa ett trovärdigt människoporträtt, av en man som råkar vara homosexuell och dragshowartist. Ett ämne som lätt kunde ha blivit en kliché, en förenklad karikatyr. Aznavour, som själv är heterosexuell, blev avrådd att sjunga om ämnet när det begav sig, men det kunde inte stoppa, den idag 86-åriga fransmannen. Och en klassiker var därmed skapad. Jag kan dessutom inte påminna att någon artist eller låt har behandlat ämnet med en sådan respekt sen dess… ja, eller behandlat ämnet punkt. Men tipsa mig gärna. Tänk vad lite det behövs för att göra något stort.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: