ESC-NOSTALGI: KATRI-HELENA – KATSON SINEEN TAIVAAN

Nu när vi närmar oss ESC-tider, är det inte för inte jag blir lite nostalgisk. 

Även om den där magin som jag upplevde som barn, inte går att finna idag (förmodligen är jag för cynisk idag), så är det ändå en begivenhet värd att följa och bli underhållen av. Och nu får vi dessutom ESC trefalt varje år.
Men som sagt, det är någonting speciellt, med dom gamla eurovision-låtarna, och i dom här sammanhangen kommer min finska ådra fram lite starkare. I sportsammanhang är jag helt bortkommen och fullkomligt likgiltig inför om Finland eller Sverige vinner en match i någon obskyr lagsport. Dock försvarar jag mer än gärna de finska färgerna i Eurovision och även om Lordi inte var mina favoriter, jublade jag över den sent anlända vinsten.
Men en av dom bästa, kanske t.o.m. det bästa finska eurovisionbidraget är från 1979, Katson sineen taivaan (Ser mot en blå himmel) med Katri Helena. Det här är så bra. Så f**king j**la bra. Ursäkta ordvalet, men ibland är vissa kraftuttryck det enda rätta. Lyssna t.ex. på tonartshöjning, på ett högst oväntat ställe… TO DIE FOR!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: