VIDEO: PAY-TV – FASHION REPORT

Vissa grupper är ibland för ironiska för sitt eget bästa, då den stora massan inte ser briljansen i deras arbete. Pay-TV är ett sådant exempel.

Trion, vars världsdominans jag fortfarande väntar på, består av Claudia Cash (Anna Widing), Neena Fatale (Thérèse Andersson) och Chanelle Ferrari (Fatima Edell), samt gruppens producent Håkan Lidbo.
Efter att ha medverkat i Melodifestivalen två gånger, med Trendy discotheque 2004 och Refrain refrain 2005, är det lätt att avfärda Pay TV, som ett plastigt och ytligt popband. Och ja, till viss mån stämmer det såklart, det är trots allt en del av trions image.
Men det många tyvärr missat är att gruppen lyckas kombinera sitt elektroniska synthtrashdisco med ett politiskt budskap. Mycket tack vare gruppens producent och låtskrivare Håkan Lidbo, i kombination med tjejernas proffsiga scenframträdanden. Dessutom är budskapet ofta väl dolt i de välregisserade shownumren. Medvetet eller ej, vem vet och framför allt vem bryr sig? När det är så här bra.
Trendy discotheque, gav en stilettklädd känga till våra konsumtionsorgier, medan Refrain refrain gav sig på självaste Melodifestival-konceptet. I båda fallen över huvudet på den stora, oironiska massan, som inte fattade någonting.
Senare kom även Work your body, en cynisk och isigt hamrande technodänga om plastikoperationer och förvridna kroppsideal.
Men den som hittills varit starkast och mest störande är ändå Fashion report från 2008. Ett briljant stycke synthdisco, med fullkomligt fantastisk och makaber video. Jag kan se den här videon om och om igen, varje gång med en blandning av fascination och äckel. Precis så här ska politisk popmusik vara. Briljant!
En låt och en grupp som förtjänar så mycket mer, än det öde som tilldelats dom. Så låt dig förföras och förfäras av Pay-TV!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: